Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sateenkaarisensitiivisyys asiakastyössä

 

Jokaisen ihmisoikeudet tulisi toteutua kaikilla elämänalueilla. Seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti, sukupuolen ilmaisu tai muut ihmisen henkilökohtaiset ominaisuudet eivät saa rajoittaa esimerkiksi väkivallan uhrin avunsaantia, ikäihmisten tai perheiden palveluita, pääsyä työelämään tai osallisuutta kansalaistoimintaan.
 
Lahden Seta ry järjestää Lahti Priden aikana koulutustilaisuuden sateenkaarisensitiivisyydestä ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien kohtaamisesta arjen työssä.
 
Tilaisuus on jaettu kahteen osaan, joista voit halutessasi osallistua molempiin tai vain toiseen oman mielenkiinnon mukaan. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista ja tilaisuus on maksuton.
 
Koulutus on jatkoa aiemmille avoimille koulutustilaisuuksille, joten osallistujien tulisi olla perillä peruskäsitteistä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden suhteen, sillä käsitteitä ei käydä erikseen läpi koulutuksessa.
 
Kello 9.00 – 10.20 Sateenkaarisensitiivisyys koulu- ja nuorisotyössä
 
Käytännön esimerkkejä ja pohdintaa mm. miten huomioida transuoret koulussa, miten tehdä nuorisotilasta sateenkaarisensitiivinen. Muutamia hyviä käytäntöjä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kouluissa ja nuorisotyössä.
 
Kahvitauko 20 minuuttia
 
Kello 10.40 – 12.00 Sateenkaarisensitiivisyys hoito- ja sosiaalityössä
 
Käytännön esimerkkejä ja pohdintaa mm. mitä tulisi huomioida kohdatessa seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöjä hoito- ja asiakastyössä, sateenkaariasiakkaan kohtaaminen. Muutamia hyviä käytäntöjä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen hoito-, ja sosiaalityössä.
 
Koulutustilaisuus pidetään suomen kielellä. Tilaan pääsy on esteetön. Koulutuksessa käytetään powerpoint-esitystä, joka on saatavilla sähköisessä muodossa erikseen pyydettäessä.
 
Koulutustilaisuuden pitää Setan ammatillisten koulutusten kouluttaja ja Lahden Setan palveluohjaaja Mikko Ahtila, sosionomi (AMK), LTO, NTM. Tilaisuudessa saattaa olla myös kokemuspuheenvuoroja, joista ilmoitetaan myöhemmin.

 

Tapahtuma Facebookissa!

 

Paikka: Multi-Culti, Päijänteenkatu 1, Lahti

Aika: 29.8. klo 9-12:00

Esteettömyys:

Tilaan pääsy on esteetön. Tilassa ei ole inva WC:tä.